Приємна зарядка, щоб мозок запрацював на повну силу

Вирішувати різні головоломки і цікаво, і корисно. Така зарядка для розуму необхідна кожній людині, незалежно від того, скільки їй років і чим вона заробляє собі не життя. Адже тримати мозок у чудовій формі не менш важливо, ніж тренувати м’язи рук, ніг чи преса.

Сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих, але несхожих головоломок. А тому для вирішення кожної потрібно буде використовувати різні техніки. Це допоможе не тільки потренувати мозок, але також зрозуміти свої сильні та слабкі сторони , щоб подальша робота над собою приносила ще більше користі.

ЗАРЯДКА ДЛЯ РОЗУМУ

У першому завданні потрібно розібратися із послідовністю чисел. Відомі перші чотири числа, а ось останнє ще треба знайти. Потрібно буде з’ясувати, яка закономірність тут прихована, щоб замість знаку питання вписати правильне число.

Далі пропонуємо вже тест на увагу, де потрібно дуже швидко переглянути всі знаки «X» на картинці, щоб серед них помітити «Y». Причому ігриків на картинці кілька, і потрібно максимально швидко їх порахувати. Скільки знаків Y вдалося тобі знайти?

Далі спробуй розібратися із заплутаним математичним завданням. І хоча за умов сказано, що з подібними завданнями в Японії справляються навіть 7-річні школярі, однак у підручниках для наших другокласників ми такого не знайшли. А ти зможеш знайти ключ до розгадки?

Підказки та відповіді до завдань

Перед нами числова послідовність, де перше число більше другого на 8, друге більше третього на 4, третє більше четвертого на 2. Як бачимо, ця різниця з кожним новим числом зменшується вдвічі. А тому четверте число має бути більше п’ятого на 1. Тоді замість знаку питання слід вписати 3.

Усього нам вдалося знайти 5 знаків «Y» — у другому, п’ятому, восьмому, дев’ятому та одинадцятому горизонтальних рядах. Можливо, комусь вдасться знайти навіть більше таких знаків?

Щоб отримати 18, потрібно 3 помножити на 6. А щоб отримати 32, потрібно 4 помножити на 8. Звідси бачимо, що кожне число з лівого боку потрібно помножити на вдвічі більше, щоб відповідь після знаку рівності була правильною. Тому для вирішення останнього прикладу 10 потрібно помножити на 20. Тоді 10 * 20 = 200.

Ось така вийшла зарядка для розуму. Сподіваємося, ці захоплюючі завдання припали тобі до душі. І якщо так і є, то вирішуй інші наші головоломки , завдання та математичні приклади. А також поділися своїми відповідями у коментарях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *